Goodbye 2012.. Azam baru ?

Assalamualaikum w.b.t

Selamat tinggal 2012, Selamat datang 2013...


Warhh.. nampaknya sekarang dah menjelang tahun 2013 kan ?? Harinyh 1 Januari 2013 kan kan ? Harhh.. So, esok lah kiterr sekolah yippiyyy.. Seronok seronok jugak tapi yang Nisa harapkan sangat sangat.. Pi sekolah esok mintak mintak lah aku datang awal.. hehe.. Sebabnya sekolah aku tu, kalau datang lambat kena cuci toilet.. arhhh.. tak suka.. Aku pernah kena sekali, tapi masatu cikgu tak ambik tindakan lagi untk cuci toilet.. nasib baik lah kan ?? hehe.. >_<

Kalau hangpa semua nak tau yang lambat tu bukan aku.. Tapi abang aku.. huh.. Dia selalu lambat.. Aku kena denda sebab dia lah.. Cikgu tanya aku kenapa datang lambat ? So, aku jawab ' Sebab.. abang saya lambat cikgu..' . Then, cikgu jawab, 'oo.. abang awak lambat, awak cepat lah..' hmmm.. aku tau maksud cikgu.. Malang sungguh nasib tuan hamba.. malu gilerr.. Semua abang aku punya pasaii.. Aku ngan adik dah ada dalam keta dah, dia baru nak gosok baju.. Tupasal la lambat..

Jadi, aku harap tahun nih, aku selalu datang sekolah awal supaya tak kena denda.. hehe.. dan aku harap jugak abang aku tu selalu cepat.. Tak buang masa.. insyaallah.. Azam baru tuu.. yelarr.. azam baru aku tu.. serious.. :) .. hah.. lagi satu azam aku.. Aku tak mau main-main dah dalam kelas and tumpukan perhatian dalam PBS.. That's my secret aku bongkarkan.. haha.. Kalau korang nak tau aku time ting. satu dulu.. isk isk terok benor.. Apa yang terok tu ?? Takleh gitau larr.. malu arhh nak bagi tau.. masih lagi secret okey ??

TAPIKANN.. Alhamdulillah lah walaupun dalam kelas aku main-main.. tak berapa sangat bagi perhatian.. aku dapat nombor 9 dalam peperiksaan akhir tahun.. Tuu kira okey lah kan.. Tupon aku hampir hampir nak naik ke kelas nombpr satu.. Tapi disebabkan cikgu nak stabilkan murid dalam kelas lelaki dan permpuan, aku still duduk kelas yang sama.. kelas nombor 2.. Cuba kalau cikgu tak buat cenggitu dah lama aku duk kelas tuu.. hehe ..

Kalau korang nak tau.. aku takmau dok kelas nombor 1.. Yelarr dah biasa kelas nombor 2 kan.. sebabtulah takmau.. Tapi disebabkan mak ngan abah suruh.. aku kenalah belajag betoi betoi.. dapat dok kelas no. 1.. Yelarr takkan lah kita nak hampakan ibubapa kita kan ?? Betul tak.. betul tak ?

Okey.. guys.. banyak sangat aku cakap nyh.. bye bye.. Assalamualaikum :)
Good bye 2012.. Welcome 2013.. hehe :)


Nak Join ke Tanak ??

Assalamualaikum
w.b.t

Iskk.. lama aku update kan kan ? Hee.. Apa nak citerr erkk harini ? hmm sekarang ni kan tengah cuti sekolah. So, ramai yang buat segmen ngan giveaway kan kan.. dan ramai jugak yang join termasuk kawan aku sendiri lah..hehe . Aku bukan tanak join segmen-2 semua tu, giveaway lah.. bukan tanak tapi... ntah . Malas arhh nak join.. Tapi tulah piker-2 balik... ummm.. boring jugak kalau tak join kan !!

Hahh.. so, mungkin ( mungkin lah ) aku nak join.. Maybe. So.. mana giveaway yang hangpa join tu.. bagitau lah kat aku yerkk..hehe / tadi kata belambak giveaway tapi knapa aku suroh hangpa pulak yang gitau nih ?? \ Okeylah okeyla.. Kalau hangpa rasa nak suroh aku join, tu suka hati hangpa lah.. Kalau rasa tanak pun takpalah.. lagi bagus..hehe . Aku tak kisah pun..

Oh..btw sekarang nih follower aku dah cuukup 100. Thanks ya korang. I luv U muah.. hehe . Geli kan ? Yes! Alhamdulillah.. Okeylah aku nak BW dulu.. lama tak berBW kan.. Okey.. daa.. Bubbye..


Tak Nampak Button Follow ??

Assalamualaikum
w.b.t


Hmm.. hari ni Nisa nak cakap sikit fasal 'Button Follow and Dashboard' niy. Nak tau kenapa ? Sebabnya ialah button follow and dashboard di blog Nisa kecik sangat. Kekadang Nisa sendiri tak nampak bila Nisa cari button Dashboard. Sebabnya dia kecik sangat.. hehe .

Lagi pun button follow and dahboard tu Nisa letak di sebelah KIRI. Sebab tulah mungkin sesetengah orang tak nampak or Nisa sendiri tak nampak.. kehkeh.. Jadi tak salah lah kalau aku buat post fasal button follow niy.. Kalau korang tak nampak button dashboard and follow niy, boleh tengok gambar kat bawah. Hah.. aku siap print screen lagi.. hehe

*Klik untuk lebih jelas

harhh itu lah button dashboard and button follow.. Kalau tak nampak jugak , tak tau lah kat korang. Aku tak boleh nak buat apa .. hehe . Okay lah, so korang dah nampak di mana button dash & follow kan ?? Jadi, apa tunggu lagi follow lah blog Nisa cepat.. hehe :)

Rindu Blog And Fesbuk

Assalamualaikum
w.b.t

wauu.. berbulan bulan dah aku tak update blog.. ni semua sebab ayah aku tak bayar bil internet.. hehe
tu sebab larr.. Rindu gilerr kat blog yang dah nak mampos nih.. hehe . Hmm kalau korang tengok blog aku
niyy, dulu warna biru, sekarang ni lain dah jadi nyerr. Dah bertukar warna. Jadikk warna PINK pulak..
BUT.. still simple.. simple gila larhh.. lagi simple dari yang dulu.. tapi tak pew, aku memang
suka yang simple simple pun.. Buat apa letak benda banyak2 .. semak .. :p

Hmm aku pun lama dah tak online fesbuk neh.. Rindu pulak kat kawan aku.. hehe.. hmm sekarang niy tengah cuti panjang kan.. best gila duk rumah leh tengok TV and intenet pun dah bayar, boleh online fesbuk n twitter, update blog and macam macam lagi larhh..

Tapi yang tak bestnya.. Maybe lagi 2 atau 3 hari ni nak pergi KL. Tido rumah mak saudara aku.. Masalahnya bukannya aku tak suka pegi rumah diorang tapiiii... mungkin aku akan rindu kartun kegemaran aku.. uwaaaaaa tak bestnya.. Walaupun aku sekarang ni dah berumur 13 tahun dan nak pegi ke 14 tahun dah, aku masih tengok kartun.. kih..kih..kih.. Tapi aku just suka kartun niy jerr.. yg lain tu aku just tengok camtu..camtu.. nak tau kartun apa yang aku suka tengok ??? Kalau nak tau...
jeng jeng jeng.. hehe :)

VOLTRON FORCE

haha.. kartun niy lar.. macam budak budak kan aku neyh.. hehe..
Aku tengok kat astro Disnep XD channel 617.. setiap hari.. besttt.. kartun niy larhh yang tergila gila.. keh keh.. okey larr.. lupakan jerr larr pasal niy erkk.. haha ;)

Dah Puasa ...

Assalamualaikum .. :)

First skali, sorry larr erkk .. dah puasa tiga hari baru nak post
ehehe .. sorry laa tak dak sapa nak post kata kata aku neh .. hehe .. nih pun aku nak update jap jerr ..
jap jerr .. tau.. okey

Selamat Menyambut Ramadhan AL-Mubarak : )
tapi sebenarnya dah gitau awal lagi kan ... tapi masa tu tak posa lagi ..
.. tula aku tak posa lagi tegedik gedik nak ucapkan, inidah posa cukup tiga hari,
baru tehegeh hegen nak ucapkan .. haha sorry laaa late cket ..

Okey, bila puasa jaa apa lagi ?? ramailah yang patah tangan, patah kaki ..
sebab apa tatau ?? maen mercun laa. Itula laen kali nak main tu bagila kena kepala sekali, hidung2 ka,
baru la tak sakit. Tau !! Nasihat yang teruk sekali ..
tak patut .. tak patut .. janganla ikut nasihat ni pulak erkk .. sekadar gurauan jerr.. hehehe

okay dah dah dah ...

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum..

hmmm ... timeneh jerrlaa ak boleh update
hari jumaat, sabtu, ahad .. hari2 laen jangan haraplah..
hah.. dah nak dekat puasa neh .. yeayyy tak sabarlah nak puasa kan?? Setan pun takdak .. haha
So, dah nak puasa neh, Nisa mau kasi freebies terakhir, lepas ni mungkin Nisa yak buat da kut, malas arhh nak buat puasa2 ni .. ermmm korang paham2 la freebies apa .. kan Nisa just buat header .. hehe

Tapi kan bila aku fikir balik kan. Maybe aku nak buat tutorial dengan freebies yang lain lah .. hehe
/pulorkk dah .. hari tu malas nak buat, tiba2 jerr nak buat balik tuto ngan freebies ... hehehe\
ermmm tapi apa2 pun biarla aku pikir dulu .. lagi sekarang ni semua blog buat benda tu. kalau aku buat juga adaka orang nak tengok tutorial aku?? Pegilaa mana2 blog pun semuanya cantik2 derr dah pandai edit sendiri dan ada yang guna blogskin .. kan kan .. ermmm biarlah cek fikir dulu ...

ohhh !! Lupa pulak cek pasal header tu .. sorry2 hehe .. tapi header yang aku buat kali ni satu jerr, warna purple. Sebab header warna purple ada satu jerr. Header ni just tulisan ja. Kalau korang tengok tulisan header ni, confirmlah semua orang tahuuu...

haa ni lah headernya .. macam mana nak ambik ??
okay korang klik header tu than tekan right klik pastu ambil yang copy image URL ..
Kalau aku tak bagi tahu pun mesti korang dah tau dah kan ?!
Aku just gitau jerr kutlah ada yang tak tahu mengambilnya ^^ bye.. Wassalam :)

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Apa Aku Buat ??

Tumblr_m37k2zdgoe1qlolyqo1_500_large

Assalamualaikum* comelkan kucing neh !

hish.. Tengok apa aku dah bua neh ??
Hari tuee baru jerr tkar background ngan header blog, hari neh tukar lgy..
Almaklumlah tak cantik dipandang..haha so, sbab tuh yang tka tuh..

Lepas neh mintak2 tak tukar lagy lah.. Heder pon pinjam orang punya
/ceh pinjam tue.. alamakkk nanti kna bagi balikkkk..\
haha..malas nak buat header sendiri lgy pon header neh cantik .. sbab tu yang ambik tu..

hmmm .. rasanya kali nyh comfirm tak tukaa dah../cakap xTukaa tapi seminggu skali tukaa\
haha..lagi pun background neh memang Nisa dah cari lama dah and akhirnya jumpa jugak..
Yeay .. hehe...:)

Nak Tukaa Sebab Buruk :(

Assalamualaikum, lama tak update blog kan ?! maklumlah sebok /haha mengalahkan orang bekerja pulak\ 
hmmm.. walaupun ari2 Nisa dah tuka header n background tapi Nisa tetap tak puas aty.. yelaa BUROK .
So, kali neh Nisa dh tka dh background n header blog Nisa .. hmmm cantek taa ??



amacam ?? cantek arkk .. hahah .. simple jerhh kan ??
header yang arituh kecik sangat n terlalau simple ...................................

kan..kan.. burok kan .. haha
terlalu simple kan kan ????
So, Nisa uad lah yg baruuu.. background lama pun bagi Nisa xbrapa sesuai 
utk blog Nisa... n dh jumpa pun background yg sesuai..
kan comeyyy.. hahah

okeyyy ... see u !! Ak nak dulu byeee !!

Lama tak update mestilah nak tukar !!

Assalamualaikum

hallolooo Nisa update lgyhh .. haha
hmmm cuti 2minggu neh buat apa ??
Balik kampung ? Melancong ?

Mungkin Nisa sekeluarge balik kampung kut, tapi xlama sbab cuti 2minggu neh Nisa masuk mcm2 kem lah. haha .. dan Nisa ngan kluarga Nisa jga akan pergi ke Terengganu untuk perkahwinan sepupu Nisa . Rasa x sabar lah pulak nk pegi Terengganu.

hahh.. dh bebulan Nisa x update blog neh mesti lah ada perubahan kan .. Nisa tkar header dan background. sbabnya Nisa dh bosan tgok background n header blog Nisa. Sbab tue lah Nisa tkar .



mcm mna cantik x ?? haha tapi Nisa rasa yg lama cantik lgy . tapi xpaa Nisa ska sbab yg lama dh bosan tgok .. hehe dan yg baru jga dya agak kecil kan ... xpi xpaa Nisa suka .. haha

ok lah Nisa dh penat lah .. Nisa oout dulu .. bye ...
Assalamualaikum : )


I'm Back

Assalamualaikum .... sahabat2 kuuu ??? Aduhh lamanya Nisa x on9 blog Nisa . Kepada korang yg follow Nisa thanks bnyk2 . Nisa xsempat nk follow korang balik . Sorry erkk !!  hehe :)

warhhhh .. bebulan-bulan , lamanya Nisa xOn9 Fesbukk, Twitter n Blog .. hmmm sedeyy la jgk xdpt on9.. haha . mungkin hari nyh jaa Nisa dpt on9 fesbuk ngan blog .

ok lah Nisa nak out dh neh .. tata bye .. Nisa on blog Nisa pon just nak tengok blog Nisa .. sbab rinduuu sesangatt .. k bye . Assalamualaikum : )

Dah jemu tengok blog Nisa :(

Assalamualaikum
hehe ....
hmmm ... Nisa nak tanya cket larhh .. urmm apa pendapat k0rang mengenai blog Nisa ?? tak cantek kan .... btul tak ?? eheheh hmmm .. Nisa sendiri kata blog Nisa tak cantek sbab apa ?? ye larhh Nisa skarang nyh dah jemu larhh tengok blog Nisa nyh .. bkak jerhh blog Nisa rasa malas nk tengok .. so , Nisa rasa Nisa nak tkar background larhh .. kihkihkih tapi tetap wrna biru ... hehe ...


hmmm .. drpd yg kat atas nyh Nisa terus nk tukar ke background yg laen plak .. ye larr dah jemu . jemu teramat ... hehe : P

hmmm .. tapi tue larhh Nisa tak taw larhh nk b0h background apa ... hmmm Nisa dah sediakan backgrounds dah tapi tak tahu lah mana satu Nisa nak letak kat blog Nisa .. kihkih .. pada pendapat k0rang mana yg sesuai erkk ???






haaaa .. nyh larhh background pilihan Nisa .. hehe .. Nisa tak tahu nak pilek mna satu ..
hmmm .. pada pendapat k0rang mana yg lebih sesuai dgn blog Nisa erkk ??
semuanya cantek2 kan ! kan ! ... klau k0rang nak jugak ambiklah .. hehe

xTaw nk b0h taj0k apa . heheh

heyy . . . assalamualikum , hohohoh .. hahah hmmm k0rang ada nmpk prubahan dlm blog nisa taa ?? klau dulu wrna purple but skarang wrna kuning or yellow . heheh cantek taa ?? saja jaa nisa ubah sbab nisa daa b0ring teng0k blog nisa .. heheh tapi bila dh tkar tema nyh ofc0z larhh tak .. hahah : P

hmmm .. buat masa nyh kan nisa l0m lgyh uad freebies unt0k k0rang tapi nisa rasa kann !! nisa nk buat freebies , freebies . freebies apa erkk ??? heheh nnty larhh nisa gtaw kat k0rang okehh !! sbab nisa ta taw nk uad apew lgy oke jgn maj0rkk2 . hahah : )

hmmm .. k0ranggg nisa b0ring larhhh taa taw nk uad pew / heheh aperr larr nisa neh keje b0wingg jerr kan ! kan ! hahah : ) \

ohhh , nisa terluperr l0rhh plak . nisa kan :

cuti 4hari yes !! bestnyerr~ conok nyerr weee~ haa .. heheh .. luperr diri plak aku nyh hohoh pd hal bkan nisa s0rang jerr yg cuttii kan ramai lgy . hehe :P walaup0n cuti 4hari tapii keje k0lah bnyk sgt uwaaa :( makk tolong ..... nyh yg taa best nyh taw taa .. uwaaaa ; ( / ok lah stop kejap heheh : ) \

0k larhh nisa nk pegi uad keje k0lah nyh . so, nisa out dulu larhh yerpp . 
baiii~ assalamualaikum : )

Nisa akan datang membawa stuff yg laen plarkk !! okeh : )

Nk cuttii sebulan : )

Assalamualaikum n hallooo smuerr . . . hahah alarrr taa best larhh lusa dh k0lah knapa larhh raya cina nyh taa bgy cuti sebulan ?? kan ! kan ! / hahah bnyk cantek . . . nk bgy cuti sebulan \ k0rang cam nerr ?? daa siap dh kerr keje k0lah yg cgu bgy tuhh ?? heheh . . . nisa dh abezz dh . . . taa kesah larhh klau sk0lah daa nk bkak sbab dh cyapp smuerr nyerr keje k0lah .. hoho

nisa tak taw larhh nk ckp apa daa . so, nisa out dulu larhh yerpp . heheh kejap jerr ukaxx : ) heheh byepp !
ASSALAMUALAIKUM : D hohoh ; )

bored ...

Assalamualaikum .. hai smuerr .. hmmm lama nyerr xMengupdate blog nyh kan .. yerr larr semenjak nisa naik ke form 1 .. nk bkak apa p0wn xLeh .. seb0k ngan homew0rk ... bnyk sgt .. klau sek0lh rendaa b0leyy laa bkak fesbukk puas2 .. tapi now .. hmmm .. kenkawan nisa p0wn jarang bkak bkak fesbukk .. k0rang yg mas0k bruu mas0rkk form 1 p0wn .. mestii mcm nisa jgk kann .. arhh .. ari jumaat ngan sabtu jerr larr nisa ada masa nk ukak fesbukk ngan blog nyh .. hmmm ..... ( boringnyerrrrrr mlm nyh .. kan ! kan ! : ( xDerr keje nk buat .. hmmm .. klau nk uad homew0rk dh syapp daa ... k0rang dh uad homew0rk dh kerr ? klau xTaw nk uad meh cny nisa t0long ajarr kan ( ce wahh .. hahah .. ) 

hmmm .. seb0t pasal h0meworkk kann .. nisa nk tnya k0rang cket taw .. mata plajarn apa yg paling k0rang minat sesangat tuhh .. klau nisa kann .. nisa pling minat matematik .. wala0pown mat tuh nk kna kira2 .. heheh .. nisa memang minat sgt dgn mataplajarn mat tuhh .. k0rang p0wn minat mata plajaran mat kerr ?? hmm klau k0rang minat ngan matematik .. k0rang knerr jwb s0alan di bwh tue .. hehehh : )

 2 + 1   ( hmmm .. okehh .. jwb larhh .. haha .. bdk tadika p0wn b0leyy jwb ok larhh .. nyh nisa out dulu yeppp !! baiii .. asalamualaikum <3  : ) huhu ..

Taa best larhhh :(

assalamualaikum .. hai smuerr .. urmmm ari nyh ari isnin so, kita sek0lah es0k lusa .. alamak knapa cpt sgt kan pejam celik 2 dh mas0k tah0n 2012 dh kan ! dh nk sk0lah dh  ... nisa bkn xSuka but x sabar .. heheh = )
urmmm k0rang tgh wat apa tue ? k0rang dh buat persiapan unt0k sk0lah es0k lusa dh kerr ? nisa dh .. cuma g0sok bju jerr l0m lg . heheh .. sbab g0sok menggos0k nyh sgt memb0ringkann .. tp nk uad cam nerr lah kan tak kan lah kita nk pkai bju yg berked0t k0wt pegi sk0lah kan !! .. urmm k lah nisa out dulu yerr .. bye ..
assalamualaikum = )

happy new year

urmm ... assalamualaikum .. n hallooo smuerr .. ♥ ♥ eppyy new yearr saya ucapkann ( ce wahh . hahah ) camat tinggal 2011 n skarang kita brada di th0n 2012 .. wiiii c0nok nyerr .. urmm k0rang buat apa tue ?  .. urmm j0m follow nisa .. heheh .. yg nyh sec0nd blog .. first blog http://nissa-blognissa.blogspot.com/ so, k0rang kna f0llow blog nyh jgk taw .. insyaallah nnt nisa follow k0rang balekk ! kehh ! hahah ..
Dancing Robot
 
© Copyright | All Right Reserved | Nisa Ahmad