New Header ! New Background !

Assalamualaikum w.b.t



Hai korang... haha harini aku ada banyak idea untuk menaip. huhu.. Hangpa (loghat Penang..haha.. Korang larr maksudnya) tengok dah header baru Nisa?? Selalunya aku buat header transparent, tapi untuk kali ni aku buat header tak transparent using photoscape. Kenapa erkk ?? Saja gedikksss.. haha.. Semalam aku terbaca satu tutorial buat header menggunakan photoscape.. alarr sebenarnya aku saja jer klik.. saja nak tengok. Lagipun selama ni, memang aku guna photoscape pun buat header.. Lepas aku bukak blog tu.. Cantik kut header contoh yang dia buat tuu.. Aku pun jadi minat..huhu.. aku cari gambar kat google dan aku pilih gambar Yoona SNSD.. tau tak ?? Then, aku pun ikut lah langkah langkah yang dia bagii.. Sebenarnya aku saja jerr nak testing buat header bukan transparent tuhh.. Lepastuu saja-saja testing, terus nak buat betul-betul, nak letak dalam blog.. haha.. akhirnya macam nih lah header yang aku buat tuu!!

nilah.. hasilnya!! takda la cantik mana pun kan? biasa jaa..

aku buat dua.. yang ni.. saja gedik.. seronok buat.. haha..

Rupanya baru aku tau.. photoscape tuu banyak jugak fungsinya kan ?? Yelarr.. walaupun tak sehebat photoshop... (ceh.. aku nii ketinggalan lahh.. baru nak tauu?? isk..isk..)

Ha.. aku ada edit gambar Yoona... ni diaaa..

yang ni yang asal..



That's all.. 4 picture aku edit.. huhu..


Koleksi Background

Koleksi background yang cantik-cantik belaka..




Semua ni background yang aku suka.. tapi tak sesuai untuk blog aku.. sebab warna, gelap, cerah dan sebagainya. Ada juga background dekat atas yang pernah aku guna..


No Idea !!!

Assalamualaikum


Haii.. Huhh ! Lama betui aku tak update blog.. Setahun tak update tau. /nampak sangat tipuu..haha\. Nisa selalu check blog, just tak tulis entri jaa.. Bukannya malas tapi takda idea.. Kalau tulis jugak, nanti kang merapu jaa aku tulis..

So, harini aku tulis entri baru jugak sebab benci tengok entri lama. Macam nak koyak jaa tapi malangnya itu bukan kertas..huhu.. Haduii susahnya.. takda idea lah nak tulis /tak boleh jadi novelis lah aku kalau nak tulis kat blog pun takda idea.. ni kan pulak novel..kan..kan.. haha..dah start dah merapu..haha\

Hah ! nak tengok aku punya cartoon tak ?? /disebabkan takda idea terus tukar tajuk..haha..sorry terpaksa\ Okey ni lah cartoon yang aku lukis menggunakan ....

hahh !! ada banyak lagi.. kalau korang nak tengok lagi boleh tengok kat SINI. Sebenarnya Nisa saja jerr buat kartun kartun tuu.. boring.. Lepastu aku terus buat tumblr and simpan dekat situ.. burukk kan ?? Bila Nisa lapar, Nisa buat makanan macam ais krim and lolipop tularr.. Masa tuu memang tengah lapar punn..huhu.. Bila panas pulak.. Nisa buat orang yang berpeluh peluh sebab panas.. haha . Hilangkan kebosanan..


Setakat ni, dalam tumblr Nisa baru ada 5 gambar.. Yelaa aku kan baru bukak account tumblr tuu.. Lagi pun saja nak asah bakat lukis guna komputer.. Bagi sesiapa yang ada tumblr boleh follow tumblr Nisa.. hehe.. /mintak rayu.. : P\ http://nisaahmad-cartoon.tumblr.com/ .. Okey guys, nak buat homework larr.. bye.. :)


Dancing Robot
 
© Copyright | All Right Reserved | Nisa Ahmad